Er det mulig å kjøpe langrennsski på nettet? Det er det så absolutt. Det fungerer like bra som når du besøker den fysiske butikken vår. Når du kjøper langrennsski av oss, uansett hvordan du gjør det, får du hjelp av våre skispesialister som alle har lang erfaring med både langrennsski og skiløpere. De hjelper deg med å finne de langrennsskiene som gir deg fantastisk glid og feste – uansett hvilket nivå og hvilke ambisjoner du har.
Alle våre skispesialister har erfaringen og kunnskapen som kreves for å finne de riktige langrennsskiene for deg, basert på deg og dine preferanser. Vi har den mest moderne måleutstyret, og takket være et meget stort lager av langrennsski fra de store merkene samt et stort utvalg av lengder og spenn, har vi alltid gode muligheter til å gi deg de perfekte langrennsskiene som matcher deg og dine ønsker.
Når du kjøper langrennsski på nettet må du svare på noen spørsmål om kroppsvekt og høyde, samt hvor mye erfaring du har med å gå langrenn. Når vi har samlet inn alle opplysningene dine, kan vi finne et par ski som gir deg riktig feste og glid. Vi har solgt langrennsski som fjernsalg i over 30 år og vet nøyaktig hva vi skal se etter i svarene dine – vi er langrennsspesialister både på nettet og i butikk.
Langrennsskiene du finner hos oss er alle av skikkelig god kvalitet og leveres med gode egenskaper og materialer. Basisnivået vårt ligger derfor høyt, slik man kan forvente av en skispesialist. Men det er ikke det eneste vi kan levere – vi har langrennsski for alle typer skiløpere. Vi har ski for deg som bare vil ut i naturen med en termos og en liten matpakke i ryggsekken, men også for deg som skal gå Birken for første gang og deg som er profesjonell utøver. Og for alle som ligger mellom disse ytterpunktene.
Noe forenklet kan man si at en langrennsski med høyere pris har lavere vekt samt bedre konstruksjon og belegg, noe som i sin tur gir muligheter for raskere glid og bedre feste på skiene. Takket være alle disse faktorene gir de deg også en bedre opplevelse i skisporet. Du trenger ikke å bekymre deg for at du kjøper en ski som er for bra, siden alle kan gå på toppskiene fra de ulike merkene og nyte alle top of the line-egenskapene. Du trenger altså ikke være profesjonell selv for å gå på de profesjonelle skiene!
Så hvor mye skiene skal koste avhenger av budsjettet ditt og hva du ønsker å få ut av skiopplevelsen din.
Hvilket merke du bør velge avhenger av din egen smak og erfaring. Merkene vi selger tilbyr alle slags modeller for ulike nivåer, skiløpere og skityper.
Utover i sesongen kan utvalget av spenn og lengder variere litt, og da kan det være lurt å være fleksibel og fokusere på hva som er det beste produktet for deg og ikke på merket – hold mulighetene åpne, er vår anbefaling. 😃.
Vel, mange ganger vet du som kunde om du skal gå klassisk eller skøyting, men spør oss gjerne hvis du er helt ny innenfor langrennssporten. Skøyting som stil vokser så det knaker, så kanskje er det skøyting du skal begynne med. Det vanligste er imidlertid klassisk stil med klassiske langrennsski. Klassiske langrennsski skiller seg betydelig fra skøyteski i konstruksjonen. I tillegg til disse har vi også et stort utvalg av felleski for klassisk langrenn (les mer om disse under) samt stakeski for deg som kun staker. Vi har også fjellski og turski for deg som vil gå utenfor skisporene og i fjellet. Det finnes bredere modeller, vanligvis med stålkanter og festesoner som gjør lar deg gå oppover i bratt fjellterreng.
Felleski, eller «smørefrie langrennsski» som de tidligere noe feilaktig ble kalt, finner du i dag hos de fleste store skimerkene. Det finnes mange modeller og utviklingen har kommet langt, slik at vi i dag kan anbefale disse til alle. Felleski er langrennsski som kommer med et skin eller en fell på skiens festesone, og som dermed gir deg godt feste når du går langrenn. Du trenger altså ikke smøre felleskiene dine med festevoks, noe som sparer deg for mye tid og besvær. Felleski er et godt valg for deg som vil komme deg ut i skiporet på en rask og enkel måte, enten ved trening, konkurranse eller bare for å ha det gøy. I dag finnes det så gode felleski, som også er tilgjengelige for alle nivåer og alle slags skiløpere, at vi absolutt synes du bør ha et par hjemme. Hvis du skal gå Birkebeinerrennet kan du velge en felleski også for dette eventyret – det er det allerede mange som gjør. En felleski fungerer i prinsippet alltid godt i sporet. Noen ganger kan du også vinne med felleski, men i enkelte situasjoner og under visse forhold kan de føles litt tunge. Samtidig er det slik at en klassisk langrennsski som kan smøres «alltid» har bedre forutsetninger for å oppnå bedre glid. Derfor bør du ha god kontroll på selve skismøringen, men selv om du har det, kan du likevel tape mot en løper med felleski.
Felleskiene passer til de fleste nordiske forhold, og kommer i forskjellige lengder og med forskjellige egenskaper. De bygger imidlertid på den samme ideen om å gi skiløperen både bra feste og god glid. En felleski trenger ikke å prepareres med glidprodukter, men vi anbefaler likevel at du gjør det for å oppnå maksimal glid og enda morsommere langrennsturer. Fellene på skiene fungerer også best hvis de holdes rene og behandles jevnlig mot ising og tilsmussing. Med enkle midler og gode produkter som alle kan bruke får fellene dine bedre egenskaper, og du får en ski med maksimal glid! Men du kan altså ta felleskiene dine med ut på tur akkurat som de er – det fungerer også helt utmerket.
Det er viktig at du velger ut felleskiene dine i forhold til dine egenskaper og preferanser. Dette er også viktig for en vanlig klassisk smøreski, men enda viktigere for en felleski. Hvis du skal kjøpe en felleski, bør du gjøre det hos en skispesialist, slik at det blir riktig. Du får det spennet som trengs for å holde felleskiene dine over snøen i utforbakkene, men du kan likevel tråkke ned for å oppnå feste. Vi selger mange felleski hver sesong, og har en svært god forståelse for hvordan de fungerer og kan tilpasses ulike skiløpere og typer bruk. Snakk gjerne med oss hvis du har flere spørsmål om felleski.
Se alle felleskiene våre her
Lær mer om felleski på vår Youtube-kanal – se under spillelisten «Lær deg alt om felleski»
Lengden på langrennsskiene dine avhenger i utgangspunktet av to ting; kroppshøyden og kroppsvekten din.
**FOR KLASSISKE LANGRENNSSKI: **
FOR SKØYTESKI
Dette er altså «grunnregelen». For voksne må man da inngå kompromisser avhengig av hvor mye man veier. Kortere ski er laget for lettere skiløpere og lengre ski for tyngre skiløpere. Her kan du altså gå litt opp og ned i skilengden avhengig av vekt.
Tabellen nedenfor gir deg en oversikt over hvordan du bør velge.
Hos oss kan du kjøpe langrennsskiene dine separat, eller du kan velge en av våre langrennspakker hvor du får både ski, bindinger og støvler til rabattert pris. Alle langrennsskiene våre er tilgjengelige som skipakker, og skulle du finne en ski som ikke er det, kan du ta kontakt med oss så ordner vi det. Skistaver er aldri inkludert i skipakkene våre, men selges separat.
Skibindinger er ikke inkludert når du kjøper ski separat. I skipakkene våre er både bindinger og støvler inkludert til en fordelaktig pris. Vi monterer alltid bindingen for deg uten ekstra kostnad, men du kan også velge å montere den selv. I skipakkene våre og på noen av skimodellene våre kan du velge mellom bindinger. Dette er valg som anbefales av oss eller som trengs til den spesifikke modellen. Les mer om valg av langrennsbindinger i kjøpsguiden for bindinger.
Når du kjøper ski hos oss kan du også inkludere diverse skiservice. Vi har en rekke forskjellige smøreservice-produkter som vi kaller «Bruksklar», og som gjør skiene dine helt bruksklare for ulike nivåer. Steinsliping er en tjeneste du kjøper til dine nye langrennsski for å optimere muligheten for superglid.
Hvorfor bør du steinslipe langrennsskiene dine?
Vi anbefaler at du steinsliper de nye langrennsskiene dine for å gi dem best mulig forutsetning for maksimal glid, med et førsteklasses sålebelegg helt fra starten. Du bør også slipe langrennsskiene dine med jevne mellomrom (1–2 år avhengig av hvor mye du går). Da holder sålebelegget seg helt plant, og skiene blir som nye. Å steinslipe langrennsskiene innebærer at vi kjører skiene gjennom en steinslipemaskin, der det første steget er å gjøre sålen helt plan. I neste steg legger vi til en struktur i sålebelegget, for å gi deg best mulig glid på skiene dine. Det finnes mange strukturer å velge mellom, som passer til alt fra kaldt føre til skikkelig vått føre. For den vanlige mosjonisten og Vasaloppløperen anbefaler vi en standard struktur som fungerer godt under alle slags forhold. Det er også denne strukturen vi sliper skiene dine med hvis du ikke ønsker noe annet.
Strukturen i skiene gjør at sålen ikke fester seg i snøen, men glir lett oppå. En ski uten struktur kan ikke få en skikkelig god glid.
Vi har to maskiner med verdens mest moderne steinslipere fra Tazzari. Mange OL- og VM-gull har blitt vunnet på Tazzari-slipte ski opp gjennom årene. Husk alltid å slipe skiene dine i en maskin som er beregnet for langrennsski, siden en maskin beregnet for alpinski fort kan ødelegge langrennsskiene dine.
Hotbox
Skiene legges i en Hotbox (et slags varmeskap) hvor de varmes og avkjøles vekselsvis i 10–18 timer. Sålen mettes da optimalt med glidprodukter, og du får de aller beste forutsetningene for superglid.
Når du har mottatt skiene er det fortsatt noen ting du må gjøre før du kan ta dem med ut på premiereturen – skismøringen. Hvis du har kjøpt smørbare langrennsski, må du smøre både glide- og festesoner. Har du kjøpt felleski, må du smøre med glidevoks utenfor festesonen.
Alle skiene som vi leverer er merket med smøremarkeringer, slik at det blir enklere for deg å smøre skiene dine. Strekene vi har laget på sidene av skiene dine, er der for at du på en enkel måte skal vite hvor du skal smøre. Husk at merkingen er basert på deg og den vekten du oppga da du bestilte skiene. Går du ned i vekt, må du kanskje legge på litt ekstra festesmurning, og hvis du går opp i vekt kan du smøre et mindre område på skien. Prøv å unngå å legge festevoks utenfor markeringene som vi har laget, da dette fort vil hemme gliden din.
Har du flere spørsmål før eller etter skikjøpet ditt, håper vi at du kontakter oss på
Kundeservice